Celine Halvorsrud

”Søsteren min har hele skapet fullt av høyhælte sko. Endelig, etter 15 år har jeg muligheten til å ta igjen!”

”Jeg har egentlig alltid vært på Sophies Minde”, sier Celine Halvorsrud. ”I alle fall fra jeg var bitte liten. Jeg har fått fotsenger og ortoser underveis, og nå er det protese for venstre ben.”

Celine er født med ryggmargsbrokk. Hun er operert flere ganger, men sentralnervesystemet fungerer ikke optimalt. Fra leggen og ned har hun ikke følelse i benet. Problemer med trykksår og kronisk betennelse gjorde at venstre ben ble amputert i 2010. Da sa kroppen fra at noe måtte gjøres.

”Protesen fungerer veldig bra. Og så har jeg fått egen protese for sko med høye hæler! Det har jeg aldri kunnet bruke før, så jeg har mye å ta igjen!”

Etter operasjonen har alt gått overraskende bra. Riktignok er det begrensninger på hvor langt og lenge hun kan gå, men ikke på grunn av protesen. Det er høyre ben som er problemet.

”Det at jeg bruker benet trigger betennelsen”, sier Celine. ”Jeg gjør alt for å unngå det, men det kan hende at det ender med amputasjon uansett. Hvis jeg amputerer det benet også kan jeg i alle fall bli 15 centimeter høyere!”, smiler hun.

Nå er Celine i gang med å utdanne seg til sosionom. Det er den fjerde utdannelsen hun har begynt på. ”Jeg startet på juss, og på markedsføring på BI”, sier hun. ”Men sykdommen har brutt opp alt, jeg er blitt dårlig og har ikke kunnet fullføre. Det eneste er at jeg har en utdannelse som makeupartist, den kunne jeg ta på ett år. Men nå blir det sosionom – det hadde jeg ikke drømt om for 10 år siden!”